Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis! | 30 dagen zichttermijn

webshop-keurmerk

Recent toegevoegde artikel(en) ×

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

BYTA

BYTA

De echte kenners weten het al een poosje: antieke Zweedse meubelen en gebruiksvoorwerpen zijn onmisbaar in de huidige woontrends. De schoonheid van deze meubelen en woonaccessoires ligt verborgen in de eenvoud van de ontwerpen. Ze vallen op door het veelal tijdloze, minimalistische karakter. Het Zweedse boerenantiek kent weinig opsmuk en poespas. De Zweden noemen dit Allmoge. Minder is meer.

Onze selectie varieert van prachtige oude kasten tot antieke stoelen, schommelstoelen, tonnetjes en karntonnen, authentieke voederbakken, kisten en vele andere producten.

Met de aanschaf van deze producten draag je bij aan een duurzame wereld door het hergebruik van het product, en creëer je tegelijk veel sfeer in huis. Het zijn erfstukken van een cultuur met een rijke geschiedenis, waardoor elk product beleving met zich mee brengt. Ze doen denken aan het wijdse Zweedse landschap vol rust en ruimte dankzij haar mooie meren en bossen. Het goede leven op het platteland. De voorlopers van Scandinavisch design.

Schommelstoel

Schommelstoel

Een authentieke Zweedse schommelstoel is een mooie toevoeging aan menig huiskamer, terras, veranda, pergola en vooral babykamer. Je komt er heerlijk in tot rust na lange dagen vol activiteit.

In Zweden houden ze van gezellig. Natuurlijke materialen, aangename kleuren en veel houten meubels maken van elk huis een plek waar ook vrienden en familie zich thuis voelen. De Scandinaviërs doen niet aan kitsch, maar zorgen voor gezelligheid door een huis een levendige look te geven met mooie meubels en accessoires van hout en rotan. Zo zorg je voor een décor dat een liefde voor de natuur uitstraalt en tegelijkertijd zorgt voor een feelgood sfeer. Of je nu fan bent van een elegante, minimalistische, landelijke of moderne stijl, bij Websa vind je de kasten, tafels en stoelen die je altijd zo mooi hebt gevonden in Scandinavische huishoudens. En wie weet, misschien zie je deze prachtige Zweedse basics binnenkort ook staan in je eigen huis.

Zweeds authentiek design

Karin Larsson, echtgenote van de Zweedse kunstschilder Carl Larsson, was een bekend ontwerpster van textiel en meubelstukken ; zij introduceerde de kleur oranje (Karin Oranje genoemd)Zij was en is nog altijd een inspiratiebron voor meubelontwerpers wereldwijd. Ikea bezoekt nog ieder jaar het woonhuis in Sundborn met een team van ontwerpers om nieuwe (oude) producten te ontwikkelen. Later in vele varianten terug te vinden in menig woonhuis. Naast dit kleurenpalet is wit in het oude verleden en ook later zeer populair. De oude Zweedse verven waren lijnolie of kalkverven. Meestal met een mat uiterlijk. Op vele antieke Zweedse keukenmeubels tref je nog vele resten van deze kleuren aan. Veelvuldig werden de exemplaren overgeschilderd of weer blank gemaakt. Dit geeft de meubels hun karakter en vaak een mooi patina. Wij kiezen er meestal voor om de Zweedse meubels in de originele staat te laten. Iedereen kan er dan mee doen wat ie wil.

Stel een Aflopende Directie in