Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis! | 30 dagen zichttermijn

webshop-keurmerk

Recent toegevoegde artikel(en) ×

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Veel gestelde vragen Lampe Berger.

Kan er ook gewone parfum of een andere olie in een Lampe Berger?

Nee, alleen de vloeistoffen van Lampe Berger in combinatie met de speciale lont waarborgt de kwaliteit en veiligheid.


Is Lampe Berger veilig in gebruik?

Ja, let u er wel op dat de lamp op een stevige ondergrond staat en blijf tijdens het 2 minuten branden van de vlam bij de lamp.


Hoe lang kan ik het steentje gebruiken?

Wij adviseren voor optimaal gebruik het steentje één keer per jaar te vervangen of na 200 branduren.


Hoe lang gaat de vloeistof mee?

1 flacon is voldoende voor ongeveer 20 uur gebruik.


Wordt een lamp standaard geleverd met alle onderdelen?

De Lampe Berger wordt standaard geleverd met een brander, afsluitdop, sierdop en trechter.


Is het mogelijk om een geur aan te mengen, zodat deze iets minder overheersend is?

Ja, het is mogelijk om een sterke geur aan te mengen met de neutrale vloeistof, zodat de geur niet meer overheerst.


Als ik van geur verander moet ik dan een ander model Lampe Berger aanschaffen?

Nee, dat hoeft niet. Er zijn verschillende mogelijkheden om van geur te wisselen:

 • U kunt gewoon de lont eruit halen en deze ongeveer 1 dag laten drogen op keukenpapier.
 • U kunt voor iedere geur een apart lont aanschaffen.
 • U kunt ook de Lampe Berger vullen met neutrale olie en deze ongeveer een halfuur laten branden.


Ik heb de Lampe Berger te lang laten branden en nu lijkt het of de steen "vet" is geworden, kan ik de lont reinigen?

Wanneer de steen op uw lont verzadigd raakt door het te lang branden van uw Lampe Berger hoopt zich in de steen essentiele olie uit de parfum op. U kunt de lont reinigen door deze in pure alcohol (drogist) in een afgesloten potje gedurende 24 uur te bewaren. Mocht dit niet lukken dan is mogelijk uw lont versleten en adviseren wij u een nieuwe lont aan te schaffen.

Kan ik Lampe Berger de gehele tijd aan laten staan?

Het gebruik van Lampe Berger is gebaseerd op het branden van maximaal één minuut per kubieke meter. Het gemiddelde gebruik is 20 a 30 minuten.

Hoe kan de brandende lont een nare geur laten verdwijnen en toch een lekker parfum verspreiden?

De lont, ofwel katalytische brander, wordt gemaakt uit een mengsel van verschillende grondstoffen door een gepatenteerd proces en formule. De \"steen\" is poreus, wanneer u de lamp aansteekt zal de \"steen\" eerst de essentiële olie absorberen. Deze olie zal als een dun laagje boven op de \"steen\"blijven liggen. De metalen buitenring bestaat uit een platinalegering en zal circa 500 graden heet worden, het binnendeel van deze ring blijft rond de 350 graden. De binnenring is samengesteld uit een porseleinmengsel dat circa 200 graden blijft, deze warmte is voldoende om de olie te laten verdampen zonder daadwerkelijk heet te worden. Nadat u de vlam uitblaast blijft de \"steen \"gloeien. Het alcohol mengsel vormt in combinatie met de hitte en de gepatenteerde lont o.a. ozon die de reinigende werking aanzet.


Wat is Katalyse?

Katalyse is het gebruik van een katalysator in een chemische reactie. De katalysator gaat aan de reactie deelnemen en deze, zonder te worden opgenomen ,versnellen. Op het einde van de reactie is de katalysator ongewijzigd. Katalyse is een procedé dat regelmatig gebruikt wordt bij de fabricatie van dagelijkse gebruiksproducten zoals lotions, zepen of shampoos evenals medicijnen, plastic, synthetische vezels en cosmetische producten. De katalytische verbranding verschilt van een standaard verbranding want deze gebeurt zonder vlammen. In het algemeen bestaat een katalytisch systeem uit:

 • Een actieve fase, meestal een metaal of oxide die actieve sites leveren. Dit zijn plaatsen waar de chemische reactie plaatsvindt.
 • Een poreuze drager waar de kalysator op bevestigd wordt.
 • Een vloeistof die de verbranding voedt. De katalytische verbranding vindt plaats vanaf het contact tussen de actieve sites van de katalysator, de zuurstof van de omgevingslucht en de verwarmde, brandbare vloeistof. De verbranding houdt zichzelf in stand door de warmte die ontstaat door de chemische reactie.


VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET GEBRUIK

 • Waarschuwing: De Parfum de Maison is ontvlambaar!
 • Tijdens het aansteken en het gebruik van de lamp mag u het flesje met parfum nooit naast de lamp of in de nabijheid van een warmtebron plaatsen.
 • Nadat de lamp is gevuld, moet u het flesje goed sluiten om te voorkomen dat de alcohol verdampt in de omgevingslucht, en de gebruiksaanwijzing nauwlettend in acht nemen.
 • Waarschuwing: Als u de Lampe Berger dooft, moet u de houder bij de onderkant vasthouden en hierbij voorzichtig zijn omdat deze heet kan zijn.
 • Slik het product niet in. In geval van inslikken onmiddellijk een arts raadplegen en verpakking of etiket tonen.


AANBEVELINGEN

 • Gebruik een Lampe Berger nooit in een voertuig.
 • Houd uw Lampe Berger en de Parfums de Maison buiten bereik van kinderen.
 • Gebruik de Lampe Berger niet als deze leeg is. Het is mogelijk dat er Parfum de Maison in de bodem van de lamp blijft zitten. Dit is een zekerheid van de brander om te vermijden dat de lamp leeg gebruikt wordt.
 • Als u de Lampe Berger niet gebruikt, moet u controleren of de doofdop op de brander zit, om te voorkomen dat de parfum verdampt.
 • Uitsluitend bij gebruik van de Parfums de Maison van Lampe Berger geldt de garantie van Lampe Berger.
 • Vervang de brander en de lont elk jaar of telkens nadat deze 200 maal zijn gebruikt.

De Lampe Berger werd meer dan 100 jaar geleden uitgevonden om de woekering van microben in de ziekenhuizen te lijf te gaan. Het idee van Maurice Berger, apotheker, was om de lokalen die een permanente hygiëne (ziekenhuizen, klinieken…) vereisen te ontsmetten. In juni 1898 legde hij het eerste patent Lampe Berger neer.

Lampe Berger – vaak gekopieerd of geïmiteerd, maar nooit geëvenaard – heeft onophoudelijk geïnvesteerd in onderzoek en innovatie om de gebruikers de meest doeltreffende en veiligste luchtreiniger, -verfrisser en –ververser op de markt aan te bieden.

In de loop der tijd is Lampe Berger zowel het meest doeltreffende ontsmettingsmiddel voor huishoudelijk gebruik op de markt (dankzij zijn vermogen bepaalde moleculen die verantwoordelijk zijn voor slechte geurtjes te vernietigen ), als een esthetische en originele parfumverstuiver, om thuis een kwalitatief hoogstaande geur te verspreiden.

Dankzij de doeltreffende werking om mensen te beschermen tegen de risico’s van de aanwezigheid van micro-organismen in de lucht heeft het Merk Lampe Berger zijn reputatie opgebouwd.

Lampe Berger is vandaag de dag aanwezig in 72 landen en 85% van haar omzet wordt buiten Frankrijk gemaakt. Het is dan ook het pronkstuk van de export van een eeuwenoude knowhow die getuigt van de traditionele Franse levensstijl.


Geschiedenis 1898 - heden

1898-1909
Alles begint in Frankrijk, meer bepaald in de achterwinkel van de Parijse apotheker Maurice Berger. Terwijl hij eigenlijk een manier zoekt om de atmosfeer te zuiveren, ontdekt hij de weldadige werking van de katalytische verbranding van een welbepaald product, ozoalcohol. Hij legt een octrooi neer voor een 'nieuw systeem' voor luchtzuivering door een geurendiffusor. Zo ontstaat de 'Lampe Berger' met zijn unieke procédé, waarvan de werking na al die jaren onomstotelijk vaststaat.

1910-1929
De Lampe Berger werd eerst uitsluitend gebruikt voor medische doeleinden, maar verspreid zich, geleidelijk in alle Salons. Hij wordt het hebbeding van heel Parijs. Terwijl hij oorspronkelijk een gewone flacon was \"Met diamanten punten\", raken steeds meer grote, toenmalige ontwerpers erdoor geboeid: Lalique, Gallé, de Cristalleries de Baccarat, Daum...

1930-1939
De jaren '30 vormen de glorietijd van deze geurendiffusor, die de lucht zuivert en een aangename geur afgeeft. Zo bezoeken Colette of Jean Cocteau de Parijse boetiek om er hun keuze te maken. Pablo Picasso heeft het over 'de slimste geur'. In 1938 ontvangen ze een gouden penning van het Franse Office National des Recherches Scientifiques et lndustrielles et des Inventions.

1940-1973
De Tweede Wereldoorlog luidt het einde in van dit gouden tijdperk. Het succes van de Lampe Berger dooft langzaam uit. Hij krijgt zijn tweede adem in de jaren '50 en men richt zich vervolgens op een meer klassieke productie, met vooral porselein en zonder nog acht te slaan op modetrends.

1974-1993
De Fransman Marcel Auvray neemt de onderneming over en vestigt ze in 1975 te Bourgtheroulde, in Normandië. Vanaf 1987 kent het product opnieuw succes met een eerste serie moderne geurendiffusors van de hand van een jonge schepper, Pierre Casenove. Andere groten, zoals Mathias met de \"Passion\"-geurendiffusor, in een beperkt aantal exemplaren gemaakt door Daum, doen met hem mee.

1994-2000
De opening van een eerste filiaal in New York. In deze periode richt men de Club der Verzamelaars op en wordt Régis Dho, een ontwerper met wereldfaam, als Artistiek directeur benoemd. Nieuwe geuren, nieuwe en steeds verfijndere stoffen. De Lampe Berger dringt zich op als een heus siervoorwerp in het universum van het interieurparfum. De bedrijfsleiders, Philippe Auvray en Alain Le Bourg, kopen in hun niet aflatende zoektocht naar dynamisme een van de allereerste klinkende namen van sierkaarsen over, Point á la Ligne. Bogend op hun wereldwijde aanwezigheid gaan Lampe Berger en Point é la ligne de verbintenis aan tot een mooi huwelijk in de wereld van woning en geuren. Een nieuwe uitdaging...

De drie basisfuncties van de Lampe Berger worden tegelijkertijd uitgevoerd

Het verjagen van onaangename geuren.
Het verspreiden van de geur.
Het zuiveren van de lucht om verspreiding van bacterien te voorkomen.

Extra informatie

De katalytische brander is het belangrijkste onderdeel uit de lamp, deze bereikt uiterst hoge temperaturen tijdens het gebruik. De catalytische ontbranding vindt plaats in deze brander. De luchtverplaatsing in en rondom de brander zorgen voor een grondige ontgeurende werking.

De brander maakt het mogelijk de moleculen te vernietigen van de onaangename geur van tabakslucht, kooklucht en andere luchtjes binnenshuis. Het roept ook een halt toe aan de verspreiding van bacteriën (waarvan de effectiviteit door een labaratorium is vastgesteld).

Vanuit het midden van de lamp wordt de geur verspreidt waarmee de Lampe Berger is gevuld. De Lampe Berger heeft een katalytische werking, waardoor de moleculen in de lucht die de onaangename geuren veroorzaken ( o.a. kook-, rook- en tabaks- en rioollucht) worden geneutraliseerd. Lampe Berger beperkt ook de verspreiding van bacteriën. Daarnaast kan dus de Lampe Berger een parfum naar keuze verspreiden.

De werking onderscheidt zich dus van de traditionele luchtverfrissers, die een geur afgeven welke de andere geurtjes moet overheersen. Lampe Berger zuivert eerst en geeft dan eventueel een geur af. Resultaat: een zuivere natuurlijke lucht in slechts 30 minuten.

Duur van parfumeren

500 ml staat voor 20 branduren en 80 uur geurverspreiding. Op basis van 20 minuten per keer kunt u de brander tot wel 60 keer gebruiken voordat de vloeistof op is.

1 liter staat voor 40 branduren en 160 uur geurverspreiding. Op basis van 20 minuten per keer kunt u de brander tot wel 120 keer gebruiken voordat de vloeistof op is.

Productvideo: Met Lampe Berger een heerlijke geur in uw huis.